Pepparrotsbakad SALMA® med hasselnötter & höstgrönsaker

Loin-ovnsbakt-1_600x414px

Ingredienser för 4 port:

  • 1 stk SALMA® Belly Loin
  • 50 g smör
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 4-6 stk persiljerötterna
  • 4-6 stk palsternackor
  • 1 knippe vårlök
  • Gremolata
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 kruka färsk persilja
  • 4 msk olivolja
  • Skal och saft från 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala rotfrukterna och dela dem på längden, lägg dem i botten på en ugnssäker form. Ringla över lite olja och ugnstek dem i 15 min.
  3. Ta ut formen och lägg på hela stjälkar med vårlök. Lägg SALMA ovanpå och smör över smöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot och hasselnötter. Ugnstek allt ytterligare i 15 min.
  4. Laga Gremolata medan laxen och grönsakerna är i ugnen.
  5. Finhacka dill och persilja. Lägg örterna i en skål tillsammans med olja, citronskal och citronsaft.
  6. Pressa i vitlök, blanda och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera SALMA med Gremolata och en sallad.

Tips

Laga Gremolata av de örter du tycker om och har hemma. Det mesta kan byttas ut och passar bra till SALMA.