SALMA Pokebowl

JessicaFrej_Foto Linda Eidenberg Adamo

Få rätter är så fina som en färgglad pokebowl. Dessutom väldigt enkelt och så gott. Jag äter gärna hemgjord pokebowl istället för sushi, då man slipper rulla och så men ändå får samma goda smaker. I många recept marineras laxen men jag tycker den är så god precis som den är så jag väljer att låta den vara precis så!

// Jessica Frej

0364

Ingredienser för 4 port:

  • Riset
  • 3 dl sushiris
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk mirin
  • Picklad lök
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 skivad rödlök
  • Bowl
  • 400 g tärnad SALMA
  • riset
  • picklade löken
  • 2 st. avokados i skivor
  • 250 g mango
  • 4 msk gari
  • 2 dl sojabönor
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här:

Riset

  1. Skölj riset noga i kallt vatten. Häll riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten. Koka upp under lock.
  2. Dra ner till lägsta värme. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
  3. Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Blanda ner 2 msk mirin.

Picklad lök

  1. Koka upp ättika, socker och vatten.
  2. Lägg löken i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.

Bowl

  1. Fördela ris i 4 skålar.
  2. Toppa med de olika ingredienserna som på bilden. Servera!

Tips

Det är gott med srirachamayo till.
Blanda 2 dl majonnäs med 2 msk sriracha. Klart!