Rustik SALMA på grönsaksbädd

rustiksalma

Ingredienser för 4 port

  • 600 g SALMA, portionsbitar på 150 g
  • salt-/sockerblandning
  • 4 msk dill, finhackad
  • nymalen peppar
  • Grillade stekta grönsaker
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 300 g squash
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 näve rucolasallad
  • salt och peppar
  • Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • nymalen peppar
  • 3 msk kapris i lake

Gör så här:

  1. Skär SALMAn i portionsbitar. Blanda socker och salt (lika mycket av varje). Strö över och under fiskbitarna. Finhacka dill och strö över. Peppra varje bit och låt stå och dra i ca 15 minuter
  2. Placera SALMA-bitarna i ett halster som penslats med olja och lägg på grillen. Grilla så att den får fin färg på varje sida och stek sedan på svagare värme tills fiskbitarna fått en rosa kärna.
  3. Rengör löken och skär den i tunna klyftor. Strimla paprikan, skär squashen i stavar och purjolöken i bitar. Grilla grönsakerna i en ugnsform på grillen eller i vanlig ugn. Häll i lite olja och 1-2 msk smör. Blanda i tomater och rucola och smaka av med salt och peppar.

Tips

Serveras gärna med en potatissallad.