SALMA-Burgare med Guacamole

Salmaburgare

Ingredienser för 4 port

  • SALMA-burgare
  • 1 st hel SALMA-loin
  • 2 msk olivolja
  • 1 st Santa Maria BBQ Chipotle & Citrus Rub
  • 4 st skivor surdegsbröd
  • 1 st stor rödlök
  • 1 stor bifftomat
  • 1 huvud romansallad
  • 1 buffelmaozzarella
  • salt& peppar
  • Guacamole
  • 2 mogna avocado
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 mogna fasta tomater
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 lime
  • salt & peppar

Gör så här:

SALMA-burgare

  1. Skär laxen i fyra lika stora bitar och gnid in dem med olja och rub.
  2. Skär kanterna av surdegsbrödet och dela skivorna i fina trekanter. Skiva rödlökenoch tomaterna i centimetertjocka skivor sim du vänder i matolja, salt och peppar. Lossa fina blad från romansalladen, och skär mozzarellan i halvcentimetertjocka skivor.
  3. Grilla surdegsbrödet, löken och tomaterna tills de fått färg utan att grönsakerna tappar spänst. Grilla laxen hastigt på båda sidor. Monterna sedan ihop burgarna genom att varva bröd ,lax,ost och grönsaker.

Guacamole

  1. Tärna avocado och hacka löken och vitlöken fint. Dela tomaterna och gröp ur kärnhusen. Tärna tomatköttet så fint du kan och strimla bladen från koriandern. Blanda alla grönsakerna tillsammans med limefrukten. Smaka av med salt och peppar.