SALMA ceviche med passionsfrukt
Ceviche är en ultimat sommarrätt med sin lätta och fräscha smak.

Ingredienser för 4 port
- 1/2 SALMA loin
- 50 g handskalade räkor
- 1 msk färsk koriander hackad
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1/2 tsk färsk finriven ingefära
- 1 urkärnad chilifrukt
- 1 lime
- 2 passionsfrukter
- 3 msk mjölk
- 1/2 tsk salt
- Santa Maria Tellycherry Svart peppar
- 1 rödlök
- 100 g jungfrusallad / mache sallad
Gör så här:
- Skär laxen i skivpår och lägg den i och räkorna i en skål.
- Mixa koriander, vitlök, ingefära och chili med saften från citrusfrukterna till en slät dressing. Mixa ner mjölken och innehåller i passionsfrukterna i dressingen. Smaka av med salr och svartpeppar.
- Strimla rödlöken över fisken och låt står en stund.
- Fördela jungfrusalladen i små glas eller skålar och lägg chevichen ovanpå. Garnera med lite färsk Koriander.
Tips
I Peru serveras ceviche med kuber av rostad eller kokt sötpotatis vilket är väldigt gott och ger en mer matig ceviche.