SALMA ceviche med passionsfrukt

Ceviche är en ultimat sommarrätt med sin lätta och fräscha smak.

Salma Cheviche

Ingredienser för 4 port

  • 1/2 SALMA loin
  • 50 g handskalade räkor
  • 1 msk färsk koriander hackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1/2 tsk färsk finriven ingefära
  • 1 urkärnad chilifrukt
  • 1 lime
  • 2 passionsfrukter
  • 3 msk mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Santa Maria Tellycherry Svart peppar
  • 1 rödlök
  • 100 g jungfrusallad / mache sallad

Gör så här:

  1. Skär laxen i skivpår och lägg den i och räkorna i en skål.
  2. Mixa koriander, vitlök, ingefära och chili med saften från citrusfrukterna till en slät dressing. Mixa ner mjölken och innehåller i passionsfrukterna i dressingen. Smaka av med salr och svartpeppar.
  3. Strimla rödlöken över fisken och låt står en stund.
  4. Fördela jungfrusalladen i små glas eller skålar och lägg chevichen ovanpå. Garnera med lite färsk Koriander.

Tips

I Peru serveras ceviche med kuber av rostad eller kokt sötpotatis vilket är väldigt gott och ger en mer matig ceviche.