SALMA med edamamebönor, forellrom, blomkålscrème och sirapsskorpa
Mattias Larsson är kock, matinspiratör och författare och är just nu aktuell med sin bok ”Bollinger på menyn – Om konsten att kombinera champagne och mat”. Här delar Mattias med sig av ett SALMA recept anpassat till champagne.



Ingredienser för 4 port:
- SALMA
- 200 g SALMA-lax
- flingsalt
- Blomkålscrème:
- 300 g blomkål, utan blast
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- salt
- Citronette:
- 1 msk citronjuice, färskpressad
- 1 msk olivolja
- 1 msk olja med neutral smak
- 1 krm dijonsenap
- Sirapsskorpor:
- 1 bit fryst sirapslimpa eller kavring
- 75 g gurka
- 1 schalottenlök
- 50 g edamamebönor eller gröna ärtor
- 50 g forellrom
- 1 dillkvist
Gör så här:
- Skiva SALMA-laxen tunt och lägg upp på fat.
- Blomkålscrème: Skär blomkålen i mindre bitar och koka dem mjuka i mjölken och grädden. Mixa slätt. Smaka av crèmen med salt. Kyl ner crèmen.
- Citronette: Vispa eller mixa ihop ingredienserna till citronetten.
- Garnera med resterande råvaror.
Tips
På Kocken tipsar hos MYGATE MAGAZINE hittar du fler fantastiska recept av Mattias Larsson.