SALMA med pepparotskräm

Ute efter en snabb och nyttig middagsrätt? SALMA med pepparotskräm innehåller massor av hälsosamma fetter och proteiner. Serveras gärna med potatis till.

SE_Salma_0513_1179

Ingredienser för 4 port:

  • 1 SALMA hel loin
  • 1 citron
  • Pepparrot på tub
  • 2,5 dl kesella
  • Sockerärtor
  • Salt och en nypa socker
  • Färskpotatis

Gör så här:

  1. Droppa citronsaft över fisken och smaksätt med salt, låt den ligga i 3-4 minuter.
  2. Skölj sockerärtorna och strimla de på längden, lägg de i kallvatten så de blir krispiga.
  3. Dela loinen i portionsbitar och ångkoka fisken i ca. 5-6 minuter under lock. Behåll gärna kärnan rå.
  4. Medan fisken ångkokas, blanda pepparoten med kesella till önskad styrka och smaksätt med salt och en nypa socker.
  5. Lägg fisken tillsammans med sockerärtorna på ett fat, droppa över lite citronsaft.
  6. Serveras med en generös skål med pepparotskräm och färskpotatis.