SALMA på ärtplättar
Färg -& smakrik fingerfood!

Ingredienser för 16-20 st.:
- 1 SALMA hel loin
- 1 lime
- 1/3 Crème Fraiche
- Gräslök, hackad
- 1 påse frusna ärtor (300 gram)
- 2 ägg
- 2-3 msk mjöl
- 2 msk smält smör
- Salt & peppar
- Olja till stekning
Gör så här:
- Koka upp en kastrull med vatten, lägg i de frusna ärtorna och koka de i 2-3 minuter tills att de är genomvarma. Skölj ärtorna så de svalnar. Lägg undan ca 1/3 av ärterna.
- Gör en pure på resterende del av ärtorna, ägg, 1 msk vatten och smält smör. Använd en stavmixer eller en liten blender och mixa ihop till en jämn pure.
- Häll purén i en skål och sikta i mjöl, salt och peppar. Blanda väl till en slät konsistens ungefär som en pannkaksmet och avsluta med att tillsätta resterande del av ärtorna.
- Värm en stekpanna till medium värme och stek små plättar med en diameter på ca 5 cm.
- Lägg de ljumna ärtplättarna på ett fat och servera de med skivad Salmalax, en tsk crème fraiche och rivet limeskal. Avsluta med att strö rikligt med gräslök över.