SALMA på ärtplättar

Färg -& smakrik fingerfood!

SE_Salma_0513_1025

Ingredienser för 16-20 st.:

  • 1 SALMA hel loin
  • 1 lime
  • 1/3 Crème Fraiche
  • Gräslök, hackad
  • 1 påse frusna ärtor (300 gram)
  • 2 ägg
  • 2-3 msk mjöl
  • 2 msk smält smör
  • Salt & peppar
  • Olja till stekning

Gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med vatten, lägg i de frusna ärtorna och koka de i 2-3 minuter tills att de är genomvarma. Skölj ärtorna så de svalnar. Lägg undan ca 1/3 av ärterna.
  2. Gör en pure på resterende del av ärtorna, ägg, 1 msk vatten och smält smör. Använd en stavmixer eller en liten blender och mixa ihop till en jämn pure.
  3. Häll purén i en skål och sikta i mjöl, salt och peppar. Blanda väl till en slät konsistens ungefär som en pannkaksmet och avsluta med att tillsätta resterande del av ärtorna.
  4. Värm en stekpanna till medium värme och stek små plättar med en diameter på ca 5 cm.
  5. Lägg de ljumna ärtplättarna på ett fat och servera de med skivad Salmalax, en tsk crème fraiche och rivet limeskal. Avsluta med att strö rikligt med gräslök över.