SALMA - pulled

Recept av Fredrik Eriksson

SALMA-Pulled HÖST-14

Ingredienser för 4 port

  • 700 g SALMA
  • Chili Explosion krydda, Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 gemsallad alt. romansallad
  • 1 chili
  • 1lime
  • 1 msk honung
  • flingsalt
  • 1 kruka färsk koriander alt. persilja
  • Zeta olivolja

Gör så här:

  1. Krydda SALMA med Chili Explosion och flingsalt, halstra den sedan på medelvärme i ca 3 min per sida.
  2. Plocka gemsallad, strimla chilin, riv limeskalet. Blanda salladen med chili, limeskal samt lite limesaft, honung och salt. Lägg upp på fat och garnera med koriander eller persilja.
  3. Servera laxen ovanpå salladen och "dra isär" den lite så att du ser lamellerna. Avsluta med att rippla lite olivolja över.