SALMA - Tataki
Recept av Fredrik Eriksson

Ingredienser för 4 port
- 500 g SALMA
- msk rökt paprikapulver, Santa Maria
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk farinsocker
- 1 huvud pak choi
- 3 salladslök
- 1 broccoli
- 1 morot
- 1 msk solrosolja
- 2 msk soya
- 2 msk gari
- 1 msk wasabi
- 1 dl créme fraiche
Gör så här:
- Blanda en rub på paprikapulver, flingsalt och farinsocker. Vänd SALMA i rubben och halstra den hastigt på ena sidan i en het stekpanna, ca 1 min. Kyl laxen i ca 10 min och skär sedan 1/2 cm tunna skivor.
- Skär pak choi huvudet och salladslöken grovt. Plocka buketter av broccolin och och strimla moroten med hjälp av en potatisskalare.
- Stek grönsakerna i en varm stekpanna med solrosolja, avsluta med morötterna så de håller sig krispiga. Slå på soyan, ta bort stekpannan från värmen och vänd ner gari.
- Servera grönsakerna ljumna till laxen med lite soya vid sidan av.
- Blanda wasabi och créme fraiche, klicka ut blandningen på salladen och vid sidan av laxen.