SALMA - Tataki

Recept av Fredrik Eriksson

SALMA-Tataki HÖST-14

Ingredienser för 4 port

  • 500 g SALMA
  • msk rökt paprikapulver, Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 huvud pak choi
  • 3 salladslök
  • 1 broccoli
  • 1 morot
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk soya
  • 2 msk gari
  • 1 msk wasabi
  • 1 dl créme fraiche

Gör så här:

  1. Blanda en rub på paprikapulver, flingsalt och farinsocker. Vänd SALMA i rubben och halstra den hastigt på ena sidan i en het stekpanna, ca 1 min. Kyl laxen i ca 10 min och skär sedan 1/2 cm tunna skivor.
  2. Skär pak choi huvudet och salladslöken grovt. Plocka buketter av broccolin och och strimla moroten med hjälp av en potatisskalare.
  3. Stek grönsakerna i en varm stekpanna med solrosolja, avsluta med morötterna så de håller sig krispiga. Slå på soyan, ta bort stekpannan från värmen och vänd ner gari.
  4. Servera grönsakerna ljumna till laxen med lite soya vid sidan av.
  5. Blanda wasabi och créme fraiche, klicka ut blandningen på salladen och vid sidan av laxen.