SALMA-WOK

Det är inte mycket som slår en god wok!

salmalax3

Ingredienser för 4 port

  • 600 g SALMA, i bitar
  • Lite neutral olja
  • Salt/peppar
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2-3 tsk ingefära, finhackat
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 squash
  • 1 mango
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 100 g cashewnötter
  • Woksås:
  • 5 msk sojasås t.ex. Kikkoman
  • 2 tsk sesamolja
  • 1-2 dl vatten
  • 1-2 tsk maizena
  • Serveras med:
  • Ris eller nudlar
  • Sojasås t.ex. Kikkoman

Gör så här:

  1. Woka SALMA-bitarna med vitlök, ingefära och chili i en varm wokpanna med lite olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg över woken på en tallrik och täck över.
  3. Skär squash och mango i bitar, skiva paprika och rödlök. Fräsch alla grönsaker med lite olja. Lägg i mangobitarna sist så de inte blir mosade.
  4. Addera woken till grönsakerna. Droppa lite sojasås och sesamolja över.
  5. Rör ner maizenamjölet i vatten och häll över woken. Koka upp och rör om försiktigt. Dra bort woken från plattan så fort den kokat upp så att laxen inte blir torrstekt.
  6. Strö över cashewnötter och servera.
  7. Serveras med ris eller nudlar.

Tips

Grönskarena kan bytas ut till de du har hemma i kylskåpet eller själv önskar ha i.
För mer smak kan du testa att addera hackat citron gräs eller limeblad.
Toppa med koriander för en fräsch touch.