SALMA wontonknyte

Den här rätten passar som förrätt tillsammans med lite sallad, örter och dippsås eller som plockmat.

 

9_Salma_wontonknyte

Ingredienser för 4 port

  • 250 g SALMA
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk koriander
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk Kikkoman sojasås
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 vispad äggula
  • 1/2 paket wontonwrappers (säljs i asiatiska matbutiker)
  • Soja-, solros- eller majsolja till friteringen
  • Serveras med:
  • Kikkoman sojasås
  • 4 tunna skivor ingefära eller söt chilisås
  • 1/2 pkt färsk pepparmynta/koriander

Gör så här:

  1. Skär SALMA-laxen i bitar på ca 2,5x2,5 cm.Häll hackad schalottenlök, vitlök och koriander, ostronsås, sojasås och peppar i en skål.Rör ihop.Lägg i SALMA-bitarna och vänd försiktigt.Låt gärna ligga och dra till sig medan du sköljer örterna.
  2. Lägg SALMA-bitarna i mitten av wontonwrappern.Vik ihop hörnen, nyp ihop och vira runt fyllningen.Äggulan används som lim för att binda wrappern runt fyllningen.
  3. Värm oljan i en gryta som tål frityrstekning.Oljan ska fylla cirka hälften av kärlet och är klar att användas när det puttrar runt en bambu-/grillpinne doppad i oljan, dvs. strax under 200 °C.Fritera ett till två wontonknyten åt gången.Ta upp wontonknytet så fort det är gyllenbrunt.Lägg det på bakplåtspapper.

Tips

Den här rätten passar som förrätt tillsammans med lite sallad, örter och dippsås eller som plockmat.