Sashimi med granatäpple & hallon

Salma_Job_0053_red02_-min-e1525626315202

Ingredienser för 4 port:

  • 400 g SALMA
  • Ponzusås:
  • 2 dl soja
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 lime
  • Anrättning:
  • 2 msk sesamfrön
  • Färsk koriander
  • 1 vårlök i strimlor
  • 1 chili
  • 1 granatäpple
  • 1 dl hallon

Gör så här:

  1. Skiva SALMA i tunna skivor och lägg på ett fat.
  2. Rosta sesamfrön i en panna och låt dom svalna.
  3. Blanda soja och teriyakisås i en skål och smaksätt med lite limesaft.
  4. Häll lite av ponzusåsen över laxskivorna, max 10 min före servering. Servera resten av ponzusåsen i en skål vid sidan av.
  5. Avsluta med att strö över sesamfrön, strimlad vårlök, granatäpplekärnor, hackad chili, hallon och koriander. Servera!