Sashimi med groddar & edamamebönor

salma1

Ingredienser för 4 port:

  • 1 SALMA backloin, 500 g
  • 200 g edamamebönor (Färska sojabönor)
  • 4 st. rädisor
  • 1 liten polkabeta
  • 1 dl groddar
  • 1 st. vårlök
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl sojasås
  • 1/2 dl lime eller citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1-2 tsk sesamolja
  • 2 st. vårlök
  • 1 nypa krossad chili (valfritt)

Gör så här:

  1. Blanda ihop sojasås, limesaft, socker och sesamolja. Finhacka en vårlök (endast det vitaste partiet). Blanda ihop allt och tillsätt en nypa krossad chili.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt sojabönor. Låt de koka i 30 sekunder, hälla bort vattnet. Skala bönorna och ställ de åt sidan.
  3. Skiva polkabetan och rädisorna tunt. Strimla två vårlökar på längden.
  4. Skär Salmalaxen i tunna skivor och placera på ett fat eller en tallrik. Strö över grönsakerna, groddar och koriandern. Fördela såsen över laxfatet, strö över sesamfrön och de kokta edamamebönorna. Servera och njut!

Tips

Servera gärna kokt japanskt ris vid sidan av för en matigare middag.