Sashimi med sojadressing och wasabikräm

Recept av Fredrik Eriksson

sashimi_fredrikeriksson

Ingredienser för 4 port

  • 1 bit SALMA
  • Sojadressing
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • Wasabikräm
  • 3 msk inlagd ingefära (gari)
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 2–3 msk wasabi
  • Sallad
  • 1 ask sallatskott
  • 1 ask valfria groddar
  • Servering
  • 1/2 dl svarta sesamfrön

Gör så här:

Sojadressing

  1. Hacka schalottenlöken så fint du kan och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en jämn dressing.

Wasabikräm

  1. Häll av och strimla ingefäran fint och hacka gräslöken. Rör ihop örterna med wasabi och crème fraiche till en jämn kräm.

Sallad

  1. Blanda sallatsskotten och groddarna med ett par matskedar av dressingen.

SERVERING

  1. Skär laxen i fina skivor och lägg på ett fat. Toppa laxen med salladen. Ringla resten av dressingen över och strö över sesamfrön. Servera med wasabikrämen.