Nordiskinspirerad sashimisallad

Rå SALMA lax i skivor, serveras med en sommarsallad gjord på sparris, sockerärtor, jordgubbar och rabarber.

Sashimisallad med lax

Det här behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 400 g SALMA® lax
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 påse sockerärtor
  • 4 rabarberstjälkar, ev. 1 grönt äpple
  • 1 knippe sparris
  • 1,5 dl crème fraiche
  • Ljust bröd
  • Vinägrett:
  • Saft och skal från en ½ citron
  • ½ dl olivolja
  • Salt och peppar

Sä här gör du:

  1. Skiva SALMA laxen tunt.
  2. Skölj grönsakerna. Dela jordgubbar och rabarber i tunna skivor. Koka sparris i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Dela sockerärtorna på längden.
  3. Lägg laxskivorna och grönsakerna på ett fat. Vispa crème fraiche så att den blir fast i konsistensen. (Det tar lite längre tid än att vispa grädde)
  4. Blanda rivet citronskal, citronsaft och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salladen med bröd, crème fraiche och citrondressing.

Tips

Under menyn «Tips» kan du lära dig om hur du enklast skivar SALMA

Tips

Toppa gärna den somriga salladen med ätbara blommor som ringblommor, prästkragar, rosenblad. För en extra fin servering kan du servera rätten i ett helt rabarberblad.