Snabbgravad lax med rosépeppar

”Många är vi som vill ha våra älskade klassiker på julbordet. Men vill ändå ha det lite annorlunda, med en twist, lite lyxigare, annorlunda kryddat, extra enkelt att laga eller upplagt på ett ytterst vackert sätt.”

Varsågod – här är en av Anna Jonassen  ELLE Mat & Vin absoluta favoriter. Med det lilla extra!

 

emv1208-058-1
Foto: Peter Phillips

Ingredienser:

  • 400–500 g SALMA
  • 3 tsk flingsalt
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 knippe dill
  • 2 msk rosépepparkorn
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fransk senap med honungssmak

Gör så här:

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp den på ett stort fat. Strö över salt och socker.
  2. Finhacka dill och strö över tillsammans med rosépeppar.
  3. Avsluta med att ringla över olivolja utblandad med senapen.

Tips

Laxen kan med fördel stå och dra lite i kylskåp före servering.