Spenat- & blomkålssoppa med skivad SALMA och parmesan

spinatsuppe

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 1 msk smör
  • Ca. 500 g blomkålshuvud
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl mjölk
  • 3 msk fiskbuljong
  • 200 g spenat, färsk eller fryst
  • Saften av 2 lime
  • Ca. 400 g SALMA
  • 50 g riven parmesan
  • 1 näve gräslök
  • 1 näve bladpersilja
  • Olivolja

Gör så här:

  1. Smält smöret, grovhacka blomkål och vitlök och stek det i smöret. Tillsätt mjölk och låt det koka upp. Tillsätt sedan buljong och blomkål. Koka tills blomkålen har blivit mjuk och tillsätt därefter spenat och limesaft. Använd en stavmixer för att göra soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva SALMA laxen tunt och lägg skivorna i soppan.
  3. Avsluta med att toppa soppan med riven parmesan, olivolja och hackade örter.

Tips

Byt ut blomkål med broccoli.