Sotad SALMA

Sotad SALMA & brynt vårlök, färsk dragon, soja & brynt smör

 

sotadadamalbin

Ingredienser för 4 port

  • Sotad SALMA
  • 500 g SALMA
  • 1 liter saltlag
  • socker
  • Brynt salladslök
  • salladslök
  • olivolja
  • salt & peppar
  • Brynt sojasmör
  • 200 g smör
  • 4 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • färsk dragon

Gör så här:

  1. Rimma salmalaxen i saltlagen i 20 minuter, lyft upp. Krydda med lite socker. Stek/sota direkt på stekhällen snabbt runt om. Kyl ned. Skiva i skivor och lägg upp på fat.
  2. Strimla salladslöken tunt. Stek hastigt i olja och salt. Strö över laxen
  3. Bryn smöret, låt svalna något. Finhacka vitlök och schalottenlök. Lägg löken och soja i en kastrull och värm försiktigt upp. Tillsätt smöret och finskuren dragon. Skeda över laxen strax innan servering.