Sotad SALMA
Sotad SALMA & brynt vårlök, färsk dragon, soja & brynt smör

Ingredienser för 4 port
- Sotad SALMA
- 500 g SALMA
- 1 liter saltlag
- socker
- Brynt salladslök
- salladslök
- olivolja
- salt & peppar
- Brynt sojasmör
- 200 g smör
- 4 msk soja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 schalottenlök
- färsk dragon
Gör så här:
- Rimma salmalaxen i saltlagen i 20 minuter, lyft upp. Krydda med lite socker. Stek/sota direkt på stekhällen snabbt runt om. Kyl ned. Skiva i skivor och lägg upp på fat.
- Strimla salladslöken tunt. Stek hastigt i olja och salt. Strö över laxen
- Bryn smöret, låt svalna något. Finhacka vitlök och schalottenlök. Lägg löken och soja i en kastrull och värm försiktigt upp. Tillsätt smöret och finskuren dragon. Skeda över laxen strax innan servering.