Ugnsbakad SALMA® med höstens godsaker
Hösten har anmält sin ankomst och det betyder klarare luft, härliga färger på löven, mörkare kvällar och långa härliga middagar med vänner och familjen. Lax i ugn är perfekt att servera till en eller om du har flera vid bordet – den gör sig själv i ugnen. Vi har satt ihop ett recept med nordisk inspiration. Den här rätten passar lika bra till vardag som till helgen.
God middag!

Du behöver:
- Ca. 600-800 g SALMA® lax (gärna belly loin)
- 500 g potatisar
- 50 g smör
- 1 näve gräslök
- 1 liten spetskål
- 2 päron
- Salt och peppar
- Topping:
- 100 g grön topping (sockerärtgroddar, vattenkrasse, ruccola eller machesallad)
- 100 g chèvre
- ½ dl flytande honung
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka potatisarna tills dom är mjuka (ca 10-20 min.) Häll av vattnet och dela potatisen i två halvor. Häll över smör och hackad gräslök
- Dela SALMA® laxen i passande portionsbitar och lägg dem i en form med lite olja. Krydda med lite salt och peppar. Laxen ska stekas i ugnen ca 15 minuter. Stektiden kan variera i förhållande till tjockleken på laxbitarna.
- Skär upp kålen och päronen i klyftor. Grilla kålen på hög värme eller i stekpanna med lite smör/olja i ca 2-3 min. eller till den blir lätt bränd. Stek sedan päronen i lite smör.
- Servera laxen med potatis, grillad/stekt kål och päron. Toppa med chèvre och grön topping. Avsluta med att ha över lite söt honung.