Ugnsbakad twist med SALMA

SE_Salma_0513_1118

Ingredienser för 4 port:

  • 1 SALMA hel loin
  • 1 ark bakplåtspapper och ett stycke bomullstråd
  • 1 citron
  • 1-2 msk olivolja
  • Ingefära, skivad i tunna stavar
  • Salt
  • Kryddig gurksallad:
  • 1 gurka
  • 1 liten honungsmelon
  • 1 röd chili, hackad
  • Saften från 1/2 citron
  • 1-2 msk ljus risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 3-4 msk olivolja
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Dela loinen i två bitar och placera de på ett backlåtspapper. Täck laxen med citronskivor och rikligt med ingefära, salta och avsluta med lite olivolja. Slå in fisken med bakplåtspappret och linda runt bomullstråden så paketet håller ihop.
  2. Ugnsbaka laxen på ca 190 grader i 8-10 minuter, fisken skal helst behålla en rå kärna.
  3. Blanda citronsaft, vinäger, socker, olivolja och smaksätt dressingen med lite salt och peppar.
  4. Skala gurkan och dela den på längden, använd en sked och skrapa bort fröna. Skiva de två stavarna i ca 1 cm tjocka halvmånar.
  5. Skala och tärna melonen i lagom stora bitar, addera gurkan, strö över chilin och häll på dressingen. Servera den kryddiga gurksalladen med laxen.

Tips

Salladen kan gärna dra en timme eller två i kylskåpet.