West Coast burgare

En smakrik laxburgare med chimichurri och tzatziki.

26-april-16-SALMA-burgers33895_2-700x467

Ingredienser för 4 port:

  • 4 st. Salmaburgare
  • 4 st. Brioche hamburgerbröd
  • Chimichurri:
  • 3 msk sherry vinäger
  • 1/2 lime
  • 4 vitlöksklyftor, finhackat
  • 1/2 röd chili, finhackat
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 msk bladpersilja, finhackat
  • salt & peppar
  • Tzatziki:
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • 2 vitlöksklyftor, finhackat
  • 1 msk mynta, finhackat
  • salt & peppar
  • Tillbehör:
  • tomater, avokado, färsk basilika

Gör så här:

Chimichurri:

  1. Blanda vitlök, vinäger, saften från limen, chili, salt och peppar i en skål. Blanda sedan ner olivoljan väl. Tillsätt bladpersiljan och låt såsen stå i ca 30 min.

Tzatziki:

  1. Skala gurkan och dela den på längden, skär ut kärnorna. Riv ner gurkan med rivjärn och pressa ut vätskan. Blanda sedan gurkan med vitlök och mynta. Smaka av med citronsaft, olivolja, salt & peppar.

Tillbehör:

  1. Skiva tomaterna och grilla avokadon lite snabbt på grillen.
  2. Lägg tomat, grillad avokado, basilika och Tzatziki på brödet. Toppa sedan med burgaren, chimichurri och bröd.