Halv SALMA-loin finns i två varianter, backloin och bellyloin. Backloin är ryggpartiet på laxfilén och bellyloin är fiskens bukfilé. Bellyloin innehåller lite mer fett än backloin och lämpar sig därför utmärkt för tillagning i stark värme, t.ex. stekning ugnsbakning eller grillning. Backloin är lätt att skära i fina skivor till sashimi och sushi. Halv backloin väger mellan 175 och 225 g och halv bellyloin väger mellan 375 och 500 gram.

Dessa bitar är perfekta för två portioner eller som förrätt för ett större sällskap.

Salma halv loin back

Salma halv loin belly

  • Energi
    869KJ / 209 kcal
  • Fett
    13,6 g
  • Varav mättade fettsyror
    2,6 g
  • Kolhydrater
    0 g
  • Varav sockerarter
    0 g
  • Protein
    20,9 g
  • Salt
    0,1 g
  • Atlanterhavslax (Salmo salar). Färsk lax (fisk) odlad i Norge, salt och socker.

    Allergener: Se ingredienser i fet stil.

  • SALMA® halv loin

Näringsinnehål
  • Energi
    869KJ / 209 kcal
  • Fett
    13,6 g
  • Varav mättade fettsyror
    2,6 g
  • Kolhydrater
    0 g
  • Varav sockerarter
    0 g
  • Protein
    20,9 g
  • Salt
    0,1 g
Ingredienser
    • Atlanterhavslax (Salmo salar). Färsk lax (fisk) odlad i Norge, salt och socker.

      Allergener: Se ingredienser i fet stil.

Innehåll
  • SALMA® halv loin