SALMA-loin finns i två varianter, backloin och bellyloin. Backloin är ryggpartiet på laxen och bellyloin är bukfilén. Bellyloin innehåller lite mer fett än backloin och lämpar sig därför utmärkt för tillagning i stark värme, t.ex. stekning ugnsbakning eller grillning. Backloin är lätt att skära i fina skivor till sashimi och sushi. Backloin väger mellan 300 och 550 g och bellyloin mellan 700 och 1 150 gram.

Dessa bitar är perfekta när det är mer än två personer runt bordet.

Salma hel loin back

Salma hel loin belly

  • Energi
    869KJ / 209 kcal
  • Fett
    13,6 g
  • Varav mättade fettsyror
    2,6 g
  • Kolhydrater
    0 g
  • Varav sockerarter
    0 g
  • Protein
    20,9 g
  • Salt
    0,1 g
  • Atlanterhavslax (Salmo salar). Färsk lax (fisk) odlad i Norge, salt och socker.

    Allergener: Se ingredienser i fet stil.

  • SALMA® hel loin

Näringsinnehål
  • Energi
    869KJ / 209 kcal
  • Fett
    13,6 g
  • Varav mättade fettsyror
    2,6 g
  • Kolhydrater
    0 g
  • Varav sockerarter
    0 g
  • Protein
    20,9 g
  • Salt
    0,1 g
Ingredienser
    • Atlanterhavslax (Salmo salar). Färsk lax (fisk) odlad i Norge, salt och socker.

      Allergener: Se ingredienser i fet stil.

Innehåll
  • SALMA® hel loin