Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Julgravad SALMA
20 min
Avancerad
Lunch
Julgravad SALMA
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Julgravad SALMA med sallad på äpple och stälkselleri
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA
2
msk salt
2.5
msk socker
1
msk rosépeppar
1
msk grönpeppar
1
msk senapsfrö
2
dillkvistar
stor pepparrotsbit
Äpple och sellerisallad
2
st äpplen (Granny smith)
4
st selleristjälkar
0.5
dl gräddfil
0.5
citron (saft)
Nymalen peppar och salt
Så här gör du
Lägg laxen i ett djupt fat.
Krossa kryddorna grovt och grovhacka dillen. Blanda allt ordentligt ihop med salt och peppar. Fördela sedan blandningen över och under laxen.
Täck över laxen och placera något tungt ovanpå som press t.ex. ett mjölkpaket. Låt stå i 1 dygn.
Torka av lite av marinaden och skär laxen i skivor. Strö över färskriven pepparrot vid servering.
Äpple och sellerisallad
Skala äpplena och stjälksellerin och skär i tärningar.
Blanda tärningarna med gräddfilen och smaka av med citron, nymalen svartpeppar och lite salt.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept