Apelsin-och korianderbakad SALMA

Imponera på gästerna med en smaksupplevelse. Apelsin-och korianderbakad SALMA med avocadokräm kommer garanterat att överraska.

Appelsinbakt-SALMA-med-avokadokrem

Tips

Du kan också laga denna rätt som en förrätt. Skär upp mindre bitar av SALMA och servera i mindre skålar.

Ingredienser för 4 port

  • 600 g SALMA
  • 1/2 appelsin
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 knippe koriander
  • 2 tsk flingsalt
  • Avocadokräm
  • 2 avocadofrukter
  • 1 dl gräddfil
  • 1 lime
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Skär SALMAn i lagom stora bitar och lägg dem i en smord ugnfast form.
  2. Riv skalet av en halv apelsin och pressa ur saften i en skål. Häll rivet apelsinskal i skålen med apelsinsaft och tillsätt oljan.
  3. Häll marinaden över laxen.
  4. Krydda laxen med malen koriander och salt.
  5. Baka laxen mitt i ugnen på ca. 150 grader i ca. 5 minuter. Tillagningstiden varierar beroende på laxbitarnas storlek. Kom i håg att SALMAn alltid ska ha en rosa kärna i mitten och att den inte ska vara genomstekt.

Avocadokräm:

  1. Ta bort kärnan från avocadon och gröp ur köttet med en sked.
  2. Blanda avocado, gräddfil, limesaft och salt i en madberedare och mixa allt.
  3. Lägg krämen på tallriken och placera SALMA-bitarna ovenpå.

Tips

Till denna rätt passar det utmärkt med potatisklyftor, en färsk grön sallad och en syrlig dressing på olivolja, citronsaft, salt och peppar.