SALMA Carpaccio med kapris, färsk persilja & körvel

Lust på något lätt, sunt och väldigt gott? Carpaccio är en rätt som består av tunt skivad rå fisk eller rått kött. Här får du laxvarianten, passar även perfekt som förrätt.

SALMA Carpaccio

Ingredienser för 2 port

  • 100 g SALMA
  • 1 msk finhackad kapris
  • 1 msk finhackad lök
  • 1 tsk färsk persilja
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • Lite salt och peppar
  • Färsk körvel till garnering

Gör så här:

  1. Skär SALMA-laxen i tunna skivor och lägg på ett fat.
  2. Finhacka kapris, lök, persilja och strö över laxen.
  3. Gör en dressing på olivolja och citronsaft. Häll dressingen på mitten av fatet så den rinner ut mot kanterna. Krydda med salt och peppar. Avsluta med att garnera med körvel.

Tips

Carpaccio passar till alla tillfällen; lunch, middag och som förrätt.