Frisk ceviche med mango och vattenmelon

salma.chevishe

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 300- 400 g SALMA
  • 4 lime
  • 1 avokado
  • ½mango
  • Vattenmelon eller papaya
  • ½ kruka koriander
  • ½ grön chili

Gör så här:

  1. Tärna SALMA laxen i ca. 1 cm stora bitar. Lägg laxen i en bunke och pressa över limesaft. Tillsätt finhackad chili. Låt laxen snabbmarinera i limesaften och chili, ca. 30 min. Sila sedan av resten av limesaften.
  2. Dela mango, avokado och vattenmelon i små tärningar, finhacka koriander och blanda sedan allt samman med den marinerade laxen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera i ett glas eller i ett tortillabröd.

Tips

Byt ut frukten till kiwi och äpple och servera med mynta!

Tips

Använd ev. rester och stek det i en panna med lite olivolja. Servera med nudlar.