Grillad lax med avokadosallad och vattenmelon- & jordgubbssalsa

Helgrillad SALMA lax på en bädd av purjolök och citron. Denna rätt kommer att gå hem både hos stora som små, för vem tycker inte om vattenmelon och jordgubbar? Laxen grillas på purjolök och citronskivor eller om du får tag på bananblad så blir det lite extra exotiskt.

Salma_oppskrift_grillet_laks

Det här behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 600-700 g SALMA® lax
  • Skal från en ½ citron
  • Purjolök
  • 6 skivor citron
  • 2 hjärtsallad
  • Salt och peppar
  • Ev. 4 skivor grillat bröd
  • Vattenmelon och – jordgubbssalsa
  • 1/2 vattenmelon
  • 1 korg jordgubbar
  • 1 lime
  • 1 näve färsk mynta
  • ½ röd eller grön chili
  • Avokadosallad
  • 2 avokado
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka bladpersilja
  • Saft och skal från ½ citron
  • Salt och peppar

Så här gör du:

Vattenmelon och – jordgubbssalsa

  1. Dela vattenmelonen och jordgubbarna i mindre bitar, finhacka grön chili. Spar några skivor av melonen. Blanda allt i en bunke och pressa över limesaft. Toppa med myntan.

Avokadosallad

  1. Skala avokadon och skär den i små tärningar. Lägg finhackad vitlök och bladpersilja i en skål, ha i olja. Tillsätt citronskal och saften från ½ citron. Blanda och smaka av med salt och peppar. Vänd ner avokadobitarna.

Grill

  1. Tänd grillen. När den är varm lägger du på 2-3 purjolöksblad. Lägg sedan citronskivorna ovanpå och avsluta med laxbiten. Salta och peppra laxen. Fördela sedan rivet citronskal över laxen. Grilla under lock i 10-15 minuter. Titta till laxen då och då för att få önskat resultat.
  2. Grilla melonskivorna vid sidan av laxen. Ca 1 minut per sida.

Tips

Servera SALMA lax med tillbehören i salladsbladen. Önskar du en mer mättande måltid kan du även grilla och servera bröd till.