SALMA serverat på rösti med romkräm och gräslök

nyår 7 1170x

Detta behöver du till 4 portioner:

  • Ca. 400 g SALMA
  • 500 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk mald muskotnöt
  • ½ tsk peppar
  • 50 g smör
  • 200 g Philadelphia
  • 1 citron
  • 50 g laxrom
  • ½ kruka gräslök
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och riv potatisen, kläm ut så mycket vatten som möjligt ur potatisen och lägg den i en bunke. Tillsätt salt, pressad vitlök, muskot och peppar och blanda allt samman. Forma små plättar eller en stor plätt av potatisblandningen.
  3. Ta fram en stekpanna som tål ugnen och smält smöret. Stek plättarna på medelvärme i ca. 5-7 min, därefter i ugnen ca. 25-30 min. Om du inte har en stekpanna som tåler ugnen kan du använda dig av en ildfast form.
  4. Blanda Philadelphia med finrivet citronskal och citronsaft. Tillsätt ½ lax romen och ¼ av gräslöken. Blanda allt samman.
  5. Skiva SALMA i tunna skivor.
  6. Toppa de hemlagade rösti med SALMA och romkräm. Avsluta med att fördela resten av romen och gräslöken över snittarna.

Tips

Passar också utmärkt med SALMA SMOKED