Klassiskt helgrillad SALMA

Grillad SALMA-lax med salt och peppar. Enkelt och framförallt gott!

01_Salma-Tine_helgrillet-salma_2-700x467

Ingredienser för 4 port:

  • Ca 600 g hel SALMA
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Gör så här:

  1. Krydda fisken med salt och peppar.
  2. Grilla SALMA-laxen på indirekt värme. För ett perfekt grillresultat bör SALMA-laxen inte genomstekas, behåll kärnan rosa. Värmen kommer att fortsätta tränga igenom laxen efter att du tagit av den från grillen. Låt laxen vila i ca 2 minuter innan servering.

Tips

Har du inte en tillräckligt stor grill eller tycker att en hel SALMA är svår att hantera, dela då laxen i portionsbitar på ca 150 gram.

Tips

I vår receptbank hittar du de perfekta tillbehören, tex  grillade grönsaker.