Våffelburgare med SALMA och friterade jordärtskockschips

Vad sägs om att servera en saftig SALMA laxburger med våffla istället för vanligt burgerbröd? Burgaren serveras med en utsökt hemlagad gräddfilsdressing, inlagda röda lökar och krispiga jordärtskockflisor. Gör gärna lite extra eftersom chipsen är perfekta att servera till exempel med soppor!

Prova receptet med SALMA BRG eller med vår nya SALMA burgare Pepper & Lime.

Simen Vatne känt från Masterchef Norge 2020 har lagat spännande recept med SALMA burgare.

https://www.salmalax.se/content/uploads/sites/2/2021/03/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
SALMA_burger_vaffelburger

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 4 st SALMA burgare
  • 8 st jordärtskockor
  • 1 burk gräddfil 3 dl
  • 5 dl solrosolja
  • ½ tsk grovmalen peppar
  • 1 påse ruccola
  • 2 st rödlökar
  • 150 g socker
  • 2 dl vatten
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Tillaga våfflor som du brukar göra men reducera sockermängden till ¼. Grädda våfflorna och låt dem vila på en bakplåt i en halvtimme så att de blir lite krispiga.
  2. Blanda samman gräddfil och peppar. Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Skrubba jordärtskockorna rena och skär i i tunna skivor med en mandolin eller kniv. Låt dem dra lite i kallt vatten innan du torkar av dem. Fritera i solrosolja på medelhög värme till de får en gyllene färg. Strö över lite salt och servera som tillbehör.
  4. Tillaga syltlagen genom att koka upp 2 dl vatten med saften från 1 citron och 100 g socker. Kyl ner lagen. Skär löken i strimlor gärna med en mandolin. Lägg i löken i syltlagen och låt det stå i minst 30 minuter, du kan även tillaga den dagen innan.
  5. Stek burgarna på bägge sidor i 1-2 minuter, servera burgarna som du önskar.

Tips

Laga gärna flera typer av topping och tillbehör så att gästerna kan välja vad de vill ha. Gurka, groddar, andra typer av dressingar.