Grillad laxburgare i potatisbröd med syltad rödlök och gräslöksdressing

Simen Vatne känd från Masterchef Norge 2020 har lagat spännande recept med SALMA burgare. «Med min matlagning vill jag visa att genom att använda enkel teknik och sätta råvaran i fokus så kan du uppnå fantastiska resultat»

https://www.salmalax.se/content/uploads/sites/2/2021/03/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
Lakeburger_salma_med potetbrød

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 4 st SALMA burgare
  • 8 st stora potatisar
  • 1 burk gräddfil 3 dl
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 påse ruccola eller spenat
  • 2 st rödlökar
  • 150 g socker
  • 2 dl vatten

Så här gör du:

  1. Koka potatisen mjuka, häll av vattnet och låt dem svalna lite. Sätt ugnen på 220 grader. Ta fram en bakplåt med bakplåtspapper, krossa potatisen med en gaffel så de blir helt platta och forma dem sedan till en cirkel, försök att få alla lika stora. Stänk över lite olja och krydda med salt och peppar. Stek i ca 15 minuter till de blir krispiga, kyl av på plåten. Om potatisarna blir mjuka kan du eftersteka dem på en plåt.
  2. Blanda ihop gräddfil och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Tillaga syltlag genom att koka upp 2 dl vatten med saften från 1 citron och 100 g socker. Kyl ner lagen. Skär löken i strimlor gärna med en mandolin. Lägg i löken i syltlagen och låt det stå i minst 30 minuter, du kan även tillaga den dagen innan.
  4. Stek burgarna på bägge sidor i ca. 2 minuter, servera burgarna som du önskar.

Tips

Om du vill göra extra fina potatisbröd kan du riva över lite parmesan när du steker dem.

Tips

Önskar du spara lite tid eller variera kan du gärna servera burgarna med valfritt burgerbröd. SALMA Burgare är extra gott med brioche burgerbröd