Påskens bästa SALMA-middag

Crème Fraîche, citronsaft och soja ger en fantastisk sås till laxen och granatäpple och honung tar smakupplevelsen till högre höjder. Imponera gästerna i påsk med denna smakrika rätt!

salma påskmiddag

Ingredienser för 4 port

  • 600 g SALMA
  • 3 dl Creme Fraîche
  • 1 appelsin, pressad
  • 1/2 citron, pressad
  • 3 msk sojasås t.ex. Kikkoman
  • 2 msk honung
  • 1/4 röd chili
  • 1/2 pk vårlök eller 1 knippe gräslök
  • Till servering:
  • 1-2 appelsiner, skivad utan skal
  • 1/2 pk vårlök, finskuren
  • 1/2 granatäpple alt. syrligt grönt äpple
  • Serveras med:
  • Ris
  • Sojasås t.ex. Kikkoman

Gör så här:

  1. Blanda Creme Fraîche, apelsinsaft, citronsaft, soja, honung, chili och vårlök i en bunke.
  2. Skär SALMA-loinen i portjonstycken, ca 100 g. Lägg bitarna i en medelvarm stekpanna med lite smör i.
  3. Droppa over lite Kikkoman soja på varje bit och stek laxen i 2 min på en sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd laxen och stek den i ytligare 1-2 min. Fördela den smakrika såsen mellan laxbitarna och låt de småkoka i ca 3 min. Lägg gärna på ett lock vid slutet av koktiden.

Om du väljer att tillaga i ugn:

  1. Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsäker form. Häll över såsen och krydda som angivet ovan.
  2. Ugnsbaka laxen i mitten av ugnen på 150 grader i ca 8-10 min.

Servering:

  1. Fördela apelsinskivorna, vårlöken och granatäpplet över rätten och servera med ris och soja.

Tips

Mer energi och smak? Strö gärna över lite cashewnötter och koriander!