SALMA med mangosalsa

Prova stekt SALMA med mangosalsa och soja– en perfekt kombination!

salma påsk

ngredienser för 4 port

  • 600 g SALMA
  • Olja/smör till stekning
  • salt/peppar
  • Mangosalsa:
  • 2 mango
  • 1/2 rödlök
  • 1 liten paprika
  • 1/2 chili
  • 1 hvitlöksklyfta
  • 1 handfull koriander
  • 1-2 msk sesamolja
  • 1 lime eller 1/2 citron
  • Salt/peppar
  • Serveras med:
  • Soja t.ex Kikkoman

Gör så här:

  1. Skär laxen i portionsstycken, ca 100-150 g. Krydda laxen med salt och peppar och stek den sedan med olja eller smör i ca 2-3 min på vardera sida. Behåll kärnan rå.

Mangosalsa:

  1. Skär mango, rödlök och paprika i tärningar. Finhacka chili, vitlök och koriander.
  2. Blanda i hop ingredienserna och tillsätt sesamolja och lime. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt salsan dra sig i ca 15 min innan servering.
  4. Server laxen med mangosalsan och några droppar soja.
  5. Garnera gärna med färska örter.

Har du tid och lust att laga något extra? Prova gärna sojasmör till rätten.

  1. Bryn 1 1/2 dl osaltat smör till de blir gyllenbrunt.
  2. Tillsett 1/2 dl soja, 1 msk citronsaft, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 hackad schalottenlök samt en handfull persilja.
  3. Värm upp, såsen skall dock ej kokas.

Tips

En handfull cashewnötter ger det lilla extra till rätten.