SALMA BRG

Asiatisk laxburgare med syltade grönsaker

salma2

Ingredienser för 4 port:

  • 4 st SALMA burgare
  • 4 st burgarbröd, gärna brioche
  • 1 gurka
  • 2 vårlök
  • En näve korianderblad
  • 1 rädisa
  • 2 morötter
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vinäger
  • 1 rödlök
  • Majonnäs
  • Sojasås

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker och riven ingefära. Dra sedan bort kastrullen från plattan och låt blandningen kylas ned.
  3. Skär rädisan, morötterna och rödlöken i tunna strimlor. Lägg rädisan och morötterna i en separat bunke från rödlöken.
  4. Häll hälften av blandningen med vatten, vinäger, socker och ingefära över rädisan och morötterna och resterande hälft över löken. Ställ skålarna i kylskåpet.
  5. Skär gurka och vårlök i tunna strimlor och hacka korianderbladen.
  6. Lägg burgarbröden i ugnen tills det blivit varma.
  7. Krydda burgarna med lite salt och peppar och stek/grill de på medelhög värme i ca 2 min per sida. Laxburgaren blir som godast när kärnan behålls rå.
  8. Tag ut bröden från ugnen och smör de med majonnäs. Fördela gurka och syltade grönsaker på bröden och droppa över lite sojasås över.
  9. Lägg på laxen och toppa med vårlök och koriander. Avsluta med lite till sojasås och lägg på det sista brödet.