Sesam SALMA med pikant thaisallad

Med lite sesamfrön blir SALMA-laxen extra smakfull. En superlätt rätt som passar utmärkt som förrätt eller lunch.

Sesam SALMA

Ingredienser för 4 port

  • 400 g SALMA
  • 2 msk sesamfrö
  • 3 msk limejuice
  • 2 msk fisksås
  • 1⁄2 msk torkade chiliflingor
  • 1st gurka
  • 1st mango
  • 1st rödlök
  • 2st vårlökar
  • 1st avokado
  • lite färsk koriander
  • lite Kikkoman soja att doppa laxen i

Gör så här:

  1. Rulla SALMA-loinen i sesamfrön och skär den i tunna skivor.
  2. Blanda lime, fisksås och chili till dressingen.
  3. Kärna ur gurkan, skala resten av grön- sakerna och strimla med kniv eller rivjärn.
  4. Smaka av grönsakerna med dressingen och lite salt. Äts lämpligen med pinnar.
  5. Serveras med en skål Kikkoman soja att doppa laxen i.

Tips

Här kan du efter eget tycke och smak variera vad du vill servera till SALMA-laxen, itsället för torkade chiliflingor kan du tex använda dig av sambal oelek.