SALMA wok med sesamstekt squash, rödlök och cashew

salma.wok

Detta behöver du till 4 portioner:

  • 400-600 g SALMA
  • 1 rödlök
  • 1/3 squash
  • 1 påse sockerärtor
  • 3 vitlöksklyftor, finhackat
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk tahini
  • ½ dl sojasås
  • Saften av 2 lime
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • Ris eller äggnudlar

Gör så här:

  1. Del upp SALMA laxen i tärningar.
  2. Del sockerärtorna och skiva löken i båtar. Dela squashen i skivor.
  3. Värm en wokpanna med sesamolja och ha i grönsakerna, vitlök och ingefära. Stek på hög värme i ca. 5 min. Stek SALMA laxen vid sidan av i lite olja, ca. 2 min.
  4. Bland samman tahini, soja och limesaft. Servera grönsakerna och SALMA med nudlar eller ris.

Tips

Byt gärna ut grönsakerna med de du har hemma i kylskåpet.