Ugnsbakad SALMA med nötsmör och rosenkål

rosenkål.ovnsbakt 1170

Detta behöver du till 4 portioner:

  • ca. 400 g SALMA
  • 2 msk olja
  • 200 g rosenkål
  • 100 g smör
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk Kikkoman soja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Ugnsbaka SALMA med lite olja i ca 15 min. Tiden varierar beroende på laxens storlek. Behåll kärnan lite rå för att få en riktig god smakupplevelse.
  2. Dela eller strimla rosenkålen.
  3. Smält smöret i en panna med grov hakade nötter. Tillsätt soja och rosenkålen när smöret blivit gyllenbrunt. Stek tills rosenkålen blivit mjuk. Servera med SALMA och önskat tillbehör.

Tips

Smakar gott med ugnsbakad potatis, potatismos eller pannstekt blomkål.