SALMA vårrulle med mango, avokado och cashewnötter

Vårrullar är lätta att tycka om och de blir ännu godare om du gör dom själv från scratch. Med en SALMA-fyllning får du en komplett och näringsrik maträtt.

SALMA vårrull

Ingredienser för 4 port

  • 400 g SALMA
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 paket risvårrullar (ev. filodeg eller vårrulledeg)
  • 1⁄2 knippa koriander
  • 1 chilifrukt
  • 1 l frityrolja (ev. solros- eller rapsolja)
  • 1 paket ruccola
  • 1 citron
  • 20 ml olivolja
  • 1 dl söt chilisås
  • Mango- och avocadosallad
  • 2 avocadofrukter
  • 1 mango
  • 50 g cashewnötter

Gör så här:

  1. Skär SALMA i små tärningar som är ca 1⁄2–1 cm stora. Blanda 100 g av SALMA med lite salt, 1 äggula och 1 dl vispgrädde i en mixer och kör det till en jämn färs. Blanda detta med resten av SALMA-tärningarna, finhackad koriander och chili.
  2. Doppa risplattorna i varmt vatten enligt anvisningarna på paketet och låt dem ligga i ca 10 sekunder. Ta upp dem och skär i lämplig storlek. Lägg degplattorna på en bricka och fyll dem med SALMA- blandningen. Du kan antingen göra rullar eller fyrkanter. Eftersom risvårrullar är ganska klibbiga är de lätta att stänga.
  3. Värm upp frityroljan till 170–180 °C och fritera vårrullarna snabbt i ca. 2 minuter beroende på hur stora de är.
  4. Skala mangon och avokadon och skär i tärningar. Blanda med grovhackad koriander och cashewnötter. Smaka av med lite citronsaft och salt.
  5. Servera omedelbart med mango- och avokadosalsan, sweet chili-sås och ruccola smaksatt med citron, olivolja och salt.

Tips

Vårrullarna ska vara krispiga på utsidan utan att vara helt genomstekta på insidan. Testa gärna med en först innan du friterar alla för att ta reda på hur länge de behöver friteras för att få ett perfekt resultat.