Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Dill och Citron bakad SALMA
30 min
Medel
Lunch
Dill och Citron bakad SALMA
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
800
g SALMA
1
st citron
1
knippe färsk dill
salt & svartpeppar
4
ark smörpapper
2
msk smör
Så här gör du
Dela upp SALMA i jämnstora bitar, lägg dessa på smörpappret krydda med salt & färsk malen svart- peppar, skär ned dill grovt och strö över laxen, avsluta med en skiva citron och en klick smör. Förslut smör papperet och bind ihop med ett snöre (bomullsgarn). Baka på 220°C i 10 minuter/använd er av digital termometer.
SALMA är färdig och som bäst vid 48°C i innertemperatur. Servera med rostade rotfrukter och crème fraiche som kokas upp smaksätt med lite soya och färsk timjan.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept