Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
SALMA serverat på rösti med romkräm och gräslök
45 min
Avancerad
Lunch
SALMA serverat på rösti med romkräm och gräslök
Detta recept har fått 5 stjärnor
(Baserat på
1
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
400
g SALMA
500
g potatis
3
vitlöksklyftor
0.5
tsk mald muskotnöt
0.5
tsk peppar
50
g smör
200
g Philadelphia
1
citron
50
g laxrom
0.5
kruka gräslök
1
tsk salt
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv potatisen, kläm ut så mycket vatten som möjligt ur potatisen och lägg den i en bunke. Tillsätt salt, pressad vitlök, muskot och peppar och blanda allt samman. Forma små plättar eller en stor plätt av potatisblandningen.
Ta fram en stekpanna som tål ugnen och smält smöret. Stek plättarna på medelvärme i ca. 5-7 min, därefter i ugnen ca. 25-30 min. Om du inte har en stekpanna som tåler ugnen kan du använda dig av en ildfast form.
Blanda Philadelphia med finrivet citronskal och citronsaft. Tillsätt lax romen och gräslöken. Blanda allt samman.
Skiva SALMA i tunna skivor.
Toppa de hemlagade rösti med SALMA och romkräm. Avsluta med att fördela resten av romen och gräslöken över snittarna.
Tips:
Passar också utmärkt med SALMA SMOKED
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept