Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Lätt stekt SALMA lax med couscoussallad
30 min
Medel
Lunch
Lätt stekt SALMA lax med couscoussallad
Detta recept har fått 2.75 stjärnor
(Baserat på
4
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
300
g SALMA lax
2
dl soja
Chilisås
3
dl Crème Fraiche
3
msk sweet chilisås
Saften från 1 lime
Couscoussallad
1
dl couscous
2
mogna tomater
1
avokado
1
rödlök
0.5
knippe dill
0.5
tsk rivet citronskal
1
msk olivolja
1
tsk salt
0.25
tsk peppar
Lite olivolja
Så här gör du
Marinera fisken i soja, ca 30 min.
Tillsätt lite olja i en varm stekpanna och låt fisken få en stekyta på var sida. Skiva fisken när den svalnat.
Chilisås
Blanda Crème Fraiche, chilisås och saften från 1 lime. Servera såsen till salladen.
Couscoussallad
Laga couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär tomater i mindre bitar och rödlök i skivor. Hacka dill.
Blanda couscous med tomatbitarna, rödlöken, dillen och citronskal. Tillsätt lite olja och smaka av med salt och peppar.
Dela avokado i skivor.
Lägg couscoussalladen på ett fat, toppa den med avokadoskivorna och SALMA. Avsluta med att strö över hackad dill.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept