Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Stekt lax med squash spaghetti och mangochutney
30 min
Medel
Lunch
Stekt lax med squash spaghetti och mangochutney
Detta recept har fått 3.75 stjärnor
(Baserat på
8
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA® lax
2
squash
1
dl mangochutney
2
msk rostade sesamfrön
1
handfull färsk koriander
1
dl cashewnötter eller jordnötter
2
tsk sesamolja
1
vitlöksklyfta
3
msk olivolja
3
msk citron eller limesaft
1
kruka färsk koriander
Salt och peppar
Så här gör du
Använd en grönsaksstrimlare och gör långa tunna squashsstrimlor. Alt. Hyvla squashen med en osthyvel och skär därefter skivorna i tunna strimlor. Lägg på ett fuktat bakplåtspapper
Gör korianderpesto genom att blanda alla ingredienser grovt med en stavmixer.
Dela upp laxen i fyra portionsbitar. Värm en stekpanna med lite olja eller smör och stek fisken på medeltemperatur i ca. 3–4 min på varje sida.
Squashremsorna kan användas råa eller ångas lätt. Placera grönsaksremsorna i ett durkslag eller sil över en kruka med kokande vatten. Sätt på locket och låt squashen ånga i 2-3 minuter.
Blanda squashen med det mesta av peston. Servera resten vid sidan av. Servera med färsk koriander, rostade sesamfrön och lite mangochutney.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept