Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Laxfat med kapris och citron
15 min
Enkel
Lunch
Laxfat med kapris och citron
Detta recept har fått 4 stjärnor
(Baserat på
1
värderingar)
Ett vackert och smakrikt laxfat som passar utmärkt till småplock eller förrätt
Antal portioner
4
Ingredienser
1
stk hel SALMA
2
citroner
kapris på burk, gärna stora med stjälkar
0.5
dl olivolja
2
tsk socker
1
tsk honungssenap
salt och peppar
färsk dill
Så här gör du
Skär SALMA-laxen i tunna skivor, lägg upp den på fat och ställ in laxfatet i kylskåpet.
Pressa ut saften från en citron. Blanda citronsaften med socker, senap, hackad kapris, olivolja och avsluta med att smaka av med salt och peppar. Rör om dressingen ordentligt och låt den sedan stå och dra sig (den kan stå upp till en vecka).
Fördela dressingen jämnt över laxen strax innan servering. Garnera med kapris, tunna citronskivor och små dillkvistar.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept