Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
SALMA® med senap och syrlig squashsallad
Medel
Lunch
SALMA® med senap och syrlig squashsallad
Detta recept har fått 3 stjärnor
(Baserat på
1
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Simen Vatne
Ta med familjen på en utflykt i påsk och bjud på en fräsch sallad med smarrigt grillad lax.
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA® loin
2
msk grovkornig senap
2
msk sötstark senap
2
msk olivolja
salt och peppar
1
gul squash
6
plommon
100
g physalis
50
g pistaschnötter
1
msk honung
1
knippe gräslök, finhackad
1
citron, saft och skal
1
apelsin, saft
Så här gör du
Pensla laxen med grovkornig senap och slå in i aluminiumfolie. Grilla direkt över eld i 6-8 minuter eller ugnsbaka laxen på 180 grader i 15 minuter.
Blanda honung, citronskal, citron och apelsinsaft till en dressing.
Blanda samman squash och dressing och toppa med physalis och pistaschnötter.
Servera laxen med skivade plommon. Toppa med sötstark senap, gräslök, salt och peppar.