Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
SALMA på ärtplättar
30 min
Medel
Lunch
SALMA på ärtplättar
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Färg -& smakrik fingerfood!
Antal portioner
4
Ingredienser
1
SALMA hel loin
1
lime
0.3
Crème Fraiche
Gräslök, hackad
1
påse frusna ärtor (300 gram)
2
ägg
2
msk mjöl
2
msk smält smör
Salt & peppar
Olja till stekning
Så här gör du
Koka upp en kastrull med vatten, lägg i de frusna ärtorna och koka de i 2-3 minuter tills att de är genomvarma. Skölj ärtorna så de svalnar. Lägg undan ca 1/3 av ärterna.
Gör en pure på resterende del av ärtorna, ägg, 1 msk vatten och smält smör. Använd en stavmixer eller en liten blender och mixa ihop till en jämn pure.
Häll purén i en skål och sikta i mjöl, salt och peppar. Blanda väl till en slät konsistens ungefär som en pannkaksmet och avsluta med att tillsätta resterande del av ärtorna.
Värm en stekpanna till medium värme och stek små plättar med en diameter på ca 5 cm.
Lägg de ljumna ärtplättarna på ett fat och servera de med skivad Salmalax, en tsk crème fraiche och rivet limeskal. Avsluta med att strö rikligt med gräslök över.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept