Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Spenat- & blomkålssoppa med skivad SALMA® och parmesan
30 min
Medel
Lunch
Spenat- & blomkålssoppa med skivad SALMA® och parmesan
Detta recept har fått 3.75 stjärnor
(Baserat på
4
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
1
msk smör
500
g blomkålshuvud
2
vitlöksklyftor
7
dl mjölk
3
msk fiskbuljong
200
g spenat, färsk eller fryst
2
lime (saft)
400
g SALMA®
50
g riven parmesan
1
näve gräslök
1
näve bladpersilja
Olivolja
Så här gör du
Grovhacka blomkål och vitlök och stek dem i smör.
Häll i mjölk och låt det koka upp. Tillsätt sedan buljong.
Koka tills blomkålen blivit mjuk. Tillsätt spenat och limesaft. Använd stavmixer för att få en slät och fin konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Skiva SALMA® laxen tunt och lägg skivorna i soppan.
Avsluta med att toppa soppan med riven parmesan, olivolja och hackade örter.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept